Arend, Miranda en Mitchel downunder

Sydney - Katoomba - Blacksmiths

Hallo allemaal,

We zijn nu in Blacksmiths en hebben weer internet hoor en zullen even een update doen van de afgelopen dagen.

Zaterdag 7 augustus hebben we de camper opgehaald in Sydney. We waren een half uur te vroeg maar mochten toch al binnen in de wachtruimte. Een vriendelijke meneer vertelde ons dat hij goed nieuws had omdat we een upgrade kregen.Ze hadden namelijk voorons de nieuwste camper van Maui gereserveerd. Die is veel luxer dan de Britz die we oorspronkelijk gehuurd hadden, alles electrisch en grotere bedden. Om 10:00 was het zover en na een filmpje over de gebruiksaanwijzing van de campergingen we op pad richting de Blue Mountains. Het was wel weer even wennen hoor dat links rijden met zo'n groot gevaarte (7,3 m lang).

Onze eerste stop was bij Wentworth Falls. Na eenflinke afdaling kwamen we bij een mooi uitzichtpunt op de waterval. Maar als je bent afgedaald moet je ook weer terug naar boven, dit was een hele klim. Het was al rond16:00 uur en zijn toen snel naar Katoomba gereden waar je echo point hebt. Hier heb je een mooi uitzicht op de 'Three Sisters'. De zon ging al bijna onder dus we moesten snel zijn om nog mooie foto's te maken, maar dit is gelukt. Daarna zijn we doorgereden naar onze camping voor de komende 2 nachten in Katoomba.

Zondag 8 augustus zijn we naar scenic world gelopen dat aan de overkant van onze camping ligt. Hier kun je met de Skyway (kabelbaan met een glazijn bodemdie je over een ravijn brengt), Railway (het steilste treintje ter wereld nl. 52 graden) en met de Kabelway (een gondel die je terug naar boven brengt). Beneden is een looppad aangelegd waar je door de vallei kunt wandelen. Al met al een leuke ervaring. Mitch vondt vooral het steile treintje geweldig.We zien hier ook veel mooie vogels, alles wat ze bij ons in een kooitje stoppen vliegt hier gewoon in het wild rond.'s Middags hebben we lekker rustig aan gedaan en lekker in het zonnetje gezeten voor de camper. 's Nachts was het behoorlijk koud want het vriest hier -1, maar met de kachel aan was het goed slapen.

Maandag 9 augustus.

We zijn van Katoomba naar Blacksmiths gereden en ondertussen hebben we nog een stop gemaakt bij de Sommersby Falls. Nu staan we op een camping met de zee aan de ene kant en Lake Macquarie aan de andere kant. Na een heerlijke strandwandeling zitten we nu (zoals Peter zou zeggen) te chillen. Foto's volgen weer.

Tot een volgend reisverhaal.

x Arend, Miranda en Mitchel

Aad en Margré

Zo dat klinkt allemaal heel gezellig
Jullie ondernemen veel zeg
Wat een indrukken zullen jullie op doen
Geniet er lekker van dat doe ik ook van jullie verhalen
Goede reis verder en rij voorzichtig

Liefs uut Dwingeloo

Jan en Erna

Hallo luitjes,
Alles gaat lekker daar zo te horen, de foto's zijn prachtig.

Wij zijn blij dat jully zulk mooi weer hebben.

Dus Mitchel je vind het leuk zo steil omhoog, nou jij liever als ik, mij kreeg je er met geen tien paarden in.
Ik ben benieuwd naar de foto van de trein met jou er in.

Heel veel plezier, en neem van tijd tot tijd ook even lekker rust.

Groetje Meppel, Jan en Erna en uiteraard dikke kus voor jully allen en tot het volgende verslag.