Hervey Bay
Dinsdag 17 Augustus.
Vanmorgen vroeg werden we opgepikt met een bus om naar de haven van Hervey Bay gebracht te worden. We gingen met 60 personen aan boord van de Whalesong. Na een half uurtjeonderweg te zijn kregen we een lekker ontbijtje. Vlak daarna dienden de eerste dolfijnen zich al aan om een stukje met ons mee te zwemmen. De walvissen (bultrug)bevinden zich op ongeveer een uur tot anderhalf uur varen uit de kust van Hervey bay. Ze komen hier omdat het een zeer grote beschutte baai is waar ze zich kunnen voortplanten. We zien deeerste twee walvissen en worden door de crew van de boot verzocht om met z'n allen naar ze te zwaaien omdat ze dan interesse in ons hebben. En ja wel hoor, na druk gezwaai van ons allemaal komen de walvissen naar de boot toe en steken ze hun kop nieuwsgierig uit het water. Dat is een prachtig gezicht zo dicht bij de boot. Daarna volgen nog meer ontmoetingen met deze gigantische beesten. In totaal hebben we elf walvissen gezien. Zo dichtbij en actief hebben we ze nog nooit gezien. We zijn weer een bijzondere ervaring rijker. Morgen gaan we wat meer de binnenlandenin en overnachten we twee nachten in Cania Gorge.
Hoe gaaf is dat zeg!!!! Ik ga aanstaande zaterdag om 8 uur 's ochtends samen met rebecca met dolfijnen zwemmen, word vast ook een bijzondere ervaring! Foto's volgen tegen die tijd wel:)
Wat een prachtige foto's zijn het toch allemaal, het moet wel heel bijzonder zijn om deze dieren zo van dicht bij te zien.
Jullie treffen het volgens mij geweldig met het weer, stralende zon heldere zee mooi om te zien.
Veel plezier en xxx, en tot het volgende reisverslag.
Jan en Erna
Wauw wat een geweldige foto,s en ervaring moet dit zijn geweest
Prachtig en geweldig als je zoiets van dicht bij kunt en mag mee maken
Jullie maken wel een indrukwekkende reis daar zeg
En wij genieten heerlijk met jullie mee
Liefs Aad en Margré
He,,,OPA ,OMA en Ome Mitchel.
Gefeliciteerd met jullie mooie kleindochter.
Tot horens/ziens maar weer.
Liefs van Ma,Pa,Oma /Opa xxxxxxxxx