Airlie Beach
Zaterdag 21 augustus.
Toen we vanmorgen wakker werden waren we niet vrolijk. Het was compleet bewolkt en dat net op de dag dat we de zon nodig hebben voor een mooi effect voor de foto's. Gelukkig is het wel droog dus we hebben nog hoop op een beetje zonneschijn. We worden om 08:15 opgehaald voor onze excursie naar de Whitsunday Islands. De buschauffeur vraagt aan iedereen die de bus binnenstapt waar ze vandaan komen dus ook aan ons. Netherlands roepen we gezamenlijk en spontaan gaat John de chauffeur over in het nederlands. Hij woont hier al 50 jaar net zoals vele anderen die we op onze reis al ontmoeten. Hij is ook de eigenaar van de boot waarop we gaan. Het weer klaart niet op, het blijft bewolkt maar dat mag de pret niet drukken. Eerst worden we naar een uitzichtpunt gebracht waar we een mooi uitzicht hebben over Whiteheaven Beach. Daarna varen we naar dit strand en mogen we er wat zwemmen en rondwandelen. Dit strand is zo wit, het lijkt wel sneeuw. Als laatste maken we een stop om te snorkelen. We moeten wel een Wet-Suite aan, dit is een pak dat ons warmhoudt in het water en beschermd tegen de stingers (kwallen die gemeen steken). Onder water zien we dat het koraal hier al aardig verpest is door het toerisme en global warming. Zonde hoor want het kan zo mooi zijn. We hebben wel wat foto's kunnen maken onder maken maar we hopen in Cairns op een herkansing om wat mooier koraal te zien. Morgen rijden we naar Townsville en vanuit daar schrijven we jullie deze update. Leuk dat jullie ons volgen. Veel liefs van downunder
Hallo luitjes,
Jullie hebben een prachtige vakantie aan de reisverslagen en foto's te zien, dan is een dagje minder weer ook niet zo erg, want hier in Nederland is het van het ene uiterste in het andere dus warm/fris.
Wij zijn op deze manier gelijk met jullie ook een beetje op vakantie, en dat is een heel bijzondere ervaring.
En Arend je heb prachtige foto's tot dusver gemaakt, maar de mooiste komt uit Nederland van jullie Kleindochter.
Groetjes en tot het volgende verslag/foto's
xxx Jan en Erna